• Els amants de les aus i la natura podran gaudir els dia 3 d’octubre d’una excursió gratuïta guiada per una empresa de birding experta en l’observació de l’avifauna

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana es troba en un dels millors moments de l’any amb l’anomenada migració postnupcial on milers d’aus viatgen cap al continent africà després de criar a Europa per a afrontar l’hivern. Moltes espècies de passeriformes, rapinyaires i altres espècies d’aus aquàtiques estan fent parada i fonda al paisatge fluvial protegit i per tant és un moment excel·lent per a observar-les. La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Almassora dins de les Festes del Roser 2021 ha organitzat dues activitats gratuïtes per a gaudir de l’observació de les aus i la natura. La primera tindrà lloc aquest diumenge 3 d’octubre. Es tracta d’una excursió guiada i gratuïta recomanada a partir de 8 anys per a observar aus a les llacunes del Millars. Començarà a les 9.30 h del matí des del punt de trobada que serà la depuradora d’Almassora i està previst que dure entre 3 i 4 hores. L’empresa organitzadora ACTIO birding especialitzada en turisme ornitològic disposarà de 2 telescopis i del préstec de prismàtics per a totes i tots els participants. Tot el material estarà convenientment desinfectat atenent a les mesures anti covid-19. Els participants també rebran una guia d’aus de butxaca perquè puguen començar a identificar les espècies presents al paisatge fluvial. Totes les persones interessades s’hauran d’inscriure al correu electrònic info@actiobirding.com o telefonant al 666 078 893. Les places són limitades i es respectarà l’ordre d’inscripció.

Un itinerari ambiental pel paisatge fluvial

També el pròxim diumenge 10 d’octubre tindrà lloc al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars un itinerari ambiental guiat per una empresa especialitzada per a conéixer el paisatge fluvial. La ruta d’uns 4 quilòmetres s’iniciarà a les 10 h del matí des de l’àrea recreativa de les Reballadores d’Almassora i també serà gratuïta. Tindrà una durada d’entre 3 i 4 hores i es faran parades en els llocs ambientalment més interessants. Les places són limitades i els interessats es poden apuntar al correu electrònic: marta@hortusminimus.es o telefonant al 667 377908. Aquesta activitat també està organitzada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Almassora dins de les Festes del Roser 2021.