• Les flames han cremat una filera d’arbres joves de plantació i el sistema de degoteig per a regar-los a la vora de la senda verda

Ahir cap a les 13.30 de la vesprada es va produir un nou incendi a menys de 50 metres de distància del que es va registrar el passat 25 de juny en el camí Marjalet d’Almassora que va socarrar uns 100 metres de xiprers a escassos metres del paratge fluvial. Efectius del Parc de la Plana Baixa del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló van haver de treballar de valent perquè les flames no entraren de ple en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Així i tot, el foc ha cremat uns 500 metres quadrats de vegetació al costat de la senda verda d’Almassora que transita pel marge esquerre del riu. El Servei de Guarderia Rural del Consorci riu Millars gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha pogut constatar la pèrdua de fins a 5 arbres joves que s’havien plantat fa uns anys a la vora de la senda verda, concretament lledoners, oms i algun ullastre, juntament amb el sistema de reg per degoteig que els rega durant els primers anys de vida. 

  • És el segon incendi en poc més d’una setmana

Aquest nou incendi ha començat en el camí vora riu d’Almassora, a menys de 50 metres del camí del Marjalet. Les flames van començar a cremar una zona de vegetació baixa i part d’una enorme parcel·la amb àrids. L’acció del vent ràpidament va espentar les flames cap al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. La intervenció dels bombers va impedir que el foc arribara al llit del riu, a la vora del pas de la Cossa que comunica els termes de Borriana amb Almassora, en la part més baixa de la desembocadura. Recordem que aquest nou foc s’ha produït a menys de 50 metres del que va tindre lloc la passada setmana que fa afectar una filera de xiprers de vora 100 metres i que va estar a punt de saltar al paratge.