• Vora 700 xiquetes i xiquets d’educació Infantil i Primària de diversos col·legis d’Almassora participen d’aquestes jornades ambientals al paratge fluvial conegut com les Reballadores

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha rebut novament la visita de centenars d’alumnes per a celebrar una efemèride tan assenyalada en el calendari ambiental com és el Dia de l’Arbre, encara que en aquesta ocasió seran 9 jornades organitzades per l’Aula de Natura del consistori d’Almassora i protagonitzades per xiquets i xiquetes d’educació Infantil i Primària de diversos col·legis d’aquesta localitat de la Plana Alta.

El passat mes de setembre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) va retirar del marge esquerre del riu, en la zona coneguda com les Reballadores, entre el pont de la via del tren i l’assut, vora 7.000 metres quadrats de canya (Arundo donax).

Els treballs van incloure l’extracció del rizoma per tal d’evitar la seua regeneració en el futur. Ara cinc mesos després d’aquells treballs els escolars d’Almassora juntament amb les mestres i els pares i mares voluntaris han plantat diverses espècies d’arbres i arbustos de ribera en el lloc on abans creixien les canyes invasores. Les espècies escollides per a celebrar les diverses jornades del Dia de l’Arbre com oms resistents a la grafiosi, àlbers, sargues, tamarius i baladres, d’entre altres, provenen del viver forestal de Los Llanos, ubicat a la població de El Toro i del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF) i que pertanyen a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana. L’objectiu d’aquest projecte de restauració ecològica amb la plantació de l’arbrat típic de ribera protagonitzat pels xiquets i xiquetes d’Almassora és transformar aquest tram del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars en un bosquet de ribera per al futur i per al gaudi dels centenars d’usuaris que passen a l’any per aquesta ruta del tram baix del riu. Els següents dies de l’arbre es realitzaran en la zona recreativa de les llacunes artificials on participaren també centenars de xiquetes i xiquets d’Almassora.