El Consorci gestor presenta un capítol dedicat al principal grup faunístic, al birdwhatching i al futur del turisme ornitològic familiar en aquest entorn natural

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana emet el cinqué capítol de la sèrie documental que promociona els valors ecològics, paisatgístics i històrics del tram baix del curs fluvial més important de la província de Castelló. Aquesta cinquena entrega titulada «Les aus de la desembocadura del riu Millars», convida a menuts i a grans a fer un recorregut per la vida de les aus presents en el paratge fluvial. Un recorregut per les 200 espècies d’ocells que es poden veure al Paisatge Protegit.

La desembocadura del Millars, entre Almassora i Borriana, la platja de les goles, les llacunes artificials, l’entorn de l’Ermita de Santa Quitèria, la ruta botànica i el Termet de Vila-real s’han convertit en espais privilegiats per a l’observació d’aus durant tot l’any. Cadascun d’aquests espais pot proporcionar als aficionats i experts ornitòlegs, observació d’aus diferents. Des de la protecció del paratge fluvial un dels grups faunístics més afavorits han sigut les aus. De fet cada vegada és més freqüent trobar a grups de famílies i amics abillats amb telescopis i prismàtics disposats a descobrir l’ornitofauna del Millars.

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha apostat des de l’inici de la conservació del paratge pel turisme ornitològic familiar, de fet el visitant trobarà al llarg dels últims quilòmetres de la desembocadura diversos observatoris de fusta per a gaudir de les aus en llibertat. «Les aus de la desembocadura del riu Millars» repassa els diversos ambients on és possible l’observació de les espècies i el futur de l’observació d’aus professional i familiar al paratge.

12 capítols per a promocionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

La sèrie està formada per 12 capítols de 6 minuts de durada cadascun. Seran emesos amb una periodicitat setmanal a través del Facebook, el canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci riu Millars: www.consorciriumillars.com. Es tracta d’una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos.

Recordem que el Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha decidit tornar a emetre aquesta sèrie durant el temps de confinament responsable i necessari provocat per la crisi de la COVID-19 perquè tota la població interessada en temes de medi ambient, natura i conservació puga gaudir, des de sa casa, d’un dels enclavaments naturals més importants i bells de la província de Castelló. Fins ara s’han emés quatre capítols titulats: «El riu Millars, de Gúdar a la Plana», «El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars», «A cagar al riu!» i «Volant pel Millars». Tots estan disponibles a la pàgina web del Consorci riu Millars, al Facebook i també al canal de YouTube.