• Dues setmanes després dels despreniments, la senda que circula pel marge dret del riu entre el Termet de Vila-real i el paratge de Santa Quitèria d’Almassora està tallada al pas dels senderistes com a prevenció davant més solsides

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana recorda que la ruta botànica continua tancada com a mesura de prevenció davant nous despreniments. De moment el Consorci riu Millars ha encomanat a diverses empreses especialitzades en riscos geològics l’elaboració d’un informe detallat per a marcar el full de ruta. La senda reobrirà en el moment en què es reben els informes geològics i se sàpia com actuar de manera segura. Recordem que divendres passat 24 de setembre es va produir un important despreniment de roques i pedres que va sepultar un tros de la ruta botànica. Afortunadament en aquell moment no passava cap usuari per la zona. La regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Vila-real, la Policia Local i el Consorci riu Millars van acordar el tancament provisional de la ruta botànica assessorats pels bombers del Consorci Provincial de la Diputació de Castelló.

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recorda que cap persona ha de saltar-se les tanques per a anar a veure el despreniment i molt menys passar pel seu costat ja que la zona segueix molt inestable i es poden produir noves solsides. Recordem que la Policia Local de Vila-real ha clausurat el pas amb tanques i una cinta de policia que cap persona ha de traspassar i si ho fa serà sota la seua responsabilitat.