• Durant l’any 2022, han posat 3 denúncies per infraccions urbanístiques a la zona dels Alters

El Servei de Guarderia Rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha detectat en els darrers mesos un augment important del nombre de construccions il·legals a la zona dels Alters. Durant l’any 2022 han posat 3 denúncies per diverses infraccions com són ampliar els habitacles de cases existents, construir alguna piscina, cavar pous, posar paellers o alçar tanques, d’entre altres infraccions urbanístiques.

Les denúncies han sigut tramitades a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana perquè arriben al jutjat pertinent i s’inicie el procés sancionador que pot ocasionar una multa rellevant i l’enderroc de la construcció il·legal.

  • Les construccions dels Alters

El riu Millars, en la zona baixa, s’eixampla per a desembocar a la Mediterrània en forma de delta en tres braços o goles i entre mitjanes es formen dos illots elevats anomenats Alters que es troben separats de la mar per un llarg cordó de graves o cudols. Doncs, en els Alters hi ha un nombre important de construccions antigues que no es poden tocar per part dels propietaris, ja que estan en terreny agrícola i dins del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Els propietaris no poden fer res en aquesta zona que implique qualsevol classe d’obra, únicament mantenir les cases d’arreus existents perquè per contra s’arrisquen a fortes sancions econòmiques.