-Les activitats tindran lloc divendres a la vesprada i dissabte
Aquest divendres 31 de març i dissabte 1 d’abril arriba la VIII edició de les Jornades del Paisatge Protegit de la Desembocadura Riu Millars. Seran en El Termet de Vila-real i presentaran un interessant programa d’activitats que comprendrà conferències relacionades amb el paisatge protegit, exposicions fotogràfiques, el lliurament dels premis del concurs de fotografia ‘Una ullada al Millars’, excursions d’observació d’ocells o visites a la infraestructura hidràulica associada al Millars.
Així, el divendres a les 18.30h s’inauguraran les jornades i s’entregaran els premis del concurs de fotografia. Seguidament, hi haurà una conferència sobre fotografia de fauna i flora a càrrec d’Hèctor Calonge.
La sessió del dissabte començarà a les 10h amb una conferència sobre la protecció de paisatge oferida per Erik Sansano, guarda rural del Paisatge Protegit-FACSA. Després d’una pausa per a l’esmorzar, a les 11.15h Josep Carda, tècnic de Xarxa Natura 2000 i Vaersa, parlarà sobre l’estratègia de control de canyars en la Comunitat Valenciana. A continuació arribarà el torn de Vicent Ginés, professor i assessor d’educació ambiental del CEFIRE, que parlarà sobre la molineria en la desembocadura del Millars. Abans de la pausa per a dinar hi haurà una visita al Molí de l’Ermita de Vila-real.
La vesprada començarà a les 16h amb una visita a l’assut de Vila-real a càrrec de la Comunitat de Regants de Vila-real. I a les 17h Yanina Maggiotto de Visit Natura oferirà un taller d’observació d’ocells en les Goles.
Totes aquelles persones interessades a participar trobaran el programa complet i l’enllaç d’inscripció en els perfils de Facebook, Twitter, LinkedIn i Instagram del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars.
El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, integrat pels Ajuntaments de Vila-real, Almassora i Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, organitza periòdicament aquestes jornades per a donar a conéixer la riquesa natural, ambiental, paisatgística i patrimonial d’un lloc únic a les comarques de Castelló.
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/oRAHcLRuzdMfSCbh6