El Consorci Gestor del Paisatge Protegit del Riu Millars convida a l’observació d’aus en aquest espai privilegiat

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit del Riu Millars convida a l’observació d’aus en aquest espai privilegiat

-Aquest cap de setmana se celebra el Dia Mundial de les Aus

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana convida a conéixer l’avifauna de la Desembocadura del Millars durant aquest cap de setmana amb motiu del Dia Mundial de les Aus.

Al Millars s’han arribat a citar fins a 200 espècies d’aus. Aprofitant la migració postnupcial, que ha significat la cria de milers d’aus en tota Europa, el visitant podrà trobar-se amb algunes d’aquestes aus en procés de migració. Entre elles, algunes aus rapaces com a àguiles calçades (Hieraaetus pennatus), àguiles serperes (Circaetus gallicus) i alguna àguila pescadora (Pandion haliaetus). Per això, la desembocadura del Millars, entre Almassora i Borriana, la platja de Les Goles, les llacunes artificials, l’entorn de l’Ermita de Santa Quitèria, la ruta botànica i el Termet de Vila-real s’han convertit en els últims anys en espais privilegiats per a una observació senzilla i familiar d’aus.

El turisme ornitològic familiar és un dels grans atractius de la zona. Grans i menuts poden aprofitar el bon clima dels primers dies de la tardor per a gaudir d’una jornada d’observació d’aus. Entre les espècies que es poden trobar, si s’observa amb deteniment, estan la gavina corsa (Larus audouinii), la corba marina grossa (Phalacrocorax carbo), la fotja comuna (Fulica atra), la polla d’aigua (Gallinula chloropus) o el gall de canyar (Porphyrio porphyrio). Per a això, el Consorci Riu Millars ofereix tres observatoris diferents situats en la part baixa de la desembocadura.