• El Servei de Manteniment ha tallat milers d’exemplars d’aquesta espècie invasora en diversos llocs del paratge fluvial

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana continua amb els treballs d’adequació i manteniment de l’ampla xarxa de rutes i camins del paratge fluvial. Concretament, el Servei de Manteniment està actuant durant aquests dies al llarg de la ruta Verda, des de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals d’Almassora fins a les llacunes artificials. La brigada està tallant les canyes invasores dels dos costats de la ruta per on passen cada dia desenes de persones que fan esport o ixen a passejar. Les darreres pluges primaverals, que enguany han arribat endarrerides, han fet créixer la vegetació a gran velocitat. La canya invasora és l’espècie que colonitza més ràpidament el paratge i constantment s’ha d’actuar sobre la planta perquè no acabe envaint el paratge. El Servei de Manteniment del Consorci riu Millars està fent aquestes setmanes un treball intens per tal de retirar el nombre més gran d’exemplars del paratge. Les canyes invasores a causa de la gran quantitat de pluja caiguda aquestes setmanes enrere presenten els talls verds i molls i resulta més senzill tallar-les amb facilitat amb màquines desbrossadores.

7 actuacions de manteniment al llarg del paratge fluvial

El servei de manteniment del consorci riu Millars, a banda de la ruta verda on està treballant durant aquests dies, ha actuat en altres set punts del paisatge protegit. Els llocs on s’han retirat ja milers d’exemplars de canyes invasores són la ribera del Termet de Vila-real, la senda Botànica que transcorre pel marge dret del riu, entre el Molí del Termet i el pont de Santa Quitèria, el mateix paratge de santa Quitèria d’Almassora, els camins de l’Aigua que passaen per davant del molí del Terraet, les àrees recreatives de les Reballadores i les llacunes artificials d’Almassora i les àrees recreatives de Carnissers i la zona d’aparcament ubicada al costat del camí de la Cossa, les dues al terme municipal de Borriana. Amb aquestes actuacions acomplertes durant les darreres setmanes s’estan tallant i triturant milers de canyes per a permetre la lliure circulació d’esportistes, caminants, ciclistes o de qualsevol persona que gaudisca del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, ja que, per contra, les canyes acabarien per enviar els camins de les persones.