-Com a continuació de la labor iniciada en la Ruta Botànica de Vila-real

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha aprovat, aquest matí, en Junta de Govern, escometre la reparació i reposició de l’equipament del tram mitjà del paisatge protegit, seguint així amb la tasca ja iniciada en la Ruta Botànica Botànic Calduch, de Vila-real.

El Consorci, integrat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els Ajuntaments de Borriana, Vila-real i Almassora, destinarà més de 12.000 euros a aquesta actuació que es durà a terme en diferents trams de la Ruta de l’Aigua, la Senda Verda, les Reballadores, el Pas de la Cossa, l’àrea recreativa de Carnissers i l’observatori d’ocells del marge dret, entre altres punts.

El tram en el qual s’actuarà comprén des del pont de Santa Quitèria fins al Camí del Marjalet.

Retirada de material deteriorat (pel pas del temps o el vandalisme), optimització de papereres, manteniment de senyals i panells indicatius, reparació de tanques i travessers, reparació de taules… són només algunes de les accions que es duran a terme durant les pròximes setmanes.

D’aquesta manera se seguirà amb la iniciativa del Consorci, que busca tindre en les millors condicions les infraestructures que faciliten el recorregut dels visitants al costat del curs del riu. I és que el Millars s’ha convertit en destinació privilegiada per a tota mena de rutes i recorreguts per a les persones de les tres poblacions els termes de les quals voreja i, a més, rep cada vegada a un major número de caminants i ciclistes. El Paisatge Protegit és un paratge privilegiat, ja que es tracta dels últims 14 quilòmetres de la desembocadura d’un riu mediterrani. Els visitants que es decideixen a recórrer-ho descobreixen la seua riquesa paisatgística, faunística i botànica, pròpies totes elles d’un tram de ribera.