L’entitat responsable de la seua conservació torna a oferir a través del web, WhatsApp i les xarxes socials la sèrie audiovisual documental formada per 12 reportatges sobre els valors ambientals, històrics, etnològics i paisatgístics d’aquesta important zona humida de la província de Castelló

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana davant l’estat d’alarma que obliga a milers de valencianes i valencians a romandre a casa, hi ha decidit tornar a oferir a través de les xarxes socials, el WhatsApp i el web, la sèrie documental de 12 capítols que promociona els valors ecològics, històrics, etnològics i esportius del tram baix del curs fluvial més important de la província de Castelló. El Consorci riu Millars emetrà un capítol d’entre 5 i 6 minuts de durada a la setmana, amb l’objectiu que la ciutadania puga gaudir, des de casa, dels extraordinaris valors que atresora el tram baix del riu Millars, mentre dure aquest confinament responsable i necessari causat per la crisi del coronavirus. Aquesta sèrie audiovisual es va estrenar amb gran èxit d’audiència el passat mes de gener de 2018 a les xarxes socials del Consorci riu Millars com són Facebook, YouTube i el web. Només al Facebook (https://www.facebook.com/pg/Desembocadura-del-Millars-277472918974976/videos/?ref=page_internal) i al canal de YouTube del Consorci riu Millars (https://www.youtube.com/feed/my_videos), la sèrie va ser vista per 29.340 persones. El primer capítol titulat «El Millars: de Gúdar a la Plana» presentarà de manera genèrica el riu fent un recorregut del seu naixement, a la serra de Gúdar, província de Terol, fins a arribar a la desembocadura localitzada entre les poblacions castellonenques d’Almassora i Borriana. El capítol descobreix el paratge ubicat al terme del Castellar (Terol) on brolla el Millars sent primer un xicotet rierol de muntanya per aconvertir-se més tard en un riu important gràcies als aportaments d’afluents com el Valbona, l’Albentosa, la font de l’Escaleruela i ja en la província de Castelló les aigües del riu Villahermosa. El capítol es fixa detalladament en cadascun dels embassaments que hui en dia regulen el cabal del Millars, generen energia i principalment magatzemen aigua per al reg com són el d’Arenós, Sitjar i el Pantanet de santa Quitèria. També repassa els llocs i paratges més destacats que existeixen al llarg del recorregut com són els estrets de Montanejos amb la Fuente de Baños, els boscos de ribera, la fauna associada al riu, els jaciments arqueològics més destacats, les infraestructures hidràuliques i el delta del Millars format per les precioses goles. La sèrie comptarà amb altres capítols dedicats específicament a la història i al present del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, els molins i els assuts, el riu a vista d’au, la vinculació històrica d’Almassora, Borriana i Vila-real amb el riu, el turisme ornitològic, els abocaments il·legals que continuen produint-se, el reg i el futur del Millars, entre altres temes. La sèrie documental compta amb l’última tecnologia de gravació com és l’ús de drons, càmeres flotants, esliders, i càmeres subaquàtiques.

Un riu per a tots i amb sabates d’anar per casa
Cadascun dels micros documentals s’ha dissenyat per a la seua emissió principal a través de la pàgina web del Consorci riu Millars www.consorciriumillars.com i també de les seues xarxes socials com Facebook, Instagram i la plataforma d’allotjament de vídeos YouTube. El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana pretén com a objectiu final obrir una finestra al riu perquè la societat valenciana conega des de casa i mentre dure el confinament responsable i del tot necessari els valors ambientals, socials i històrics d’un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, ambiental i agroalimentària a la província de Castelló.