El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars (CPPDM), integrat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, instal·larà dues portes integrades en l’entorn per a facilitar el tancament de la senda botànica en els casos que, per situacions especials, siga necessari. El contracte, amb un pressupost de 4.114 euros, inclou el reforç del tancat i forma part de les actuacions per a garantir la seguretat l’entorn empreses en els últims episodis de pluges fortes que van obligar a tancar la senda al passeig.

“La senda botànica, que discorre pel terme de Vila-real, és un dels passejos més transitats i volguts del nostre paisatge protegit, però, com en tot entorn natural, poden produir-se situacions impredictibles o uns certs riscos que, encara que normals en un paratge natural, és necessari advertir d'alguna manera. Aquesta actuació ens permetrà advertir dels perills que puguen produir-se per exemple per un episodi de pluges fortes i fins i tot tancar el pas quan siga necessari”, explica el president del Consorci Riu Millars i alcalde de Vila-real, José Benlloch. El tancament consistirà en dues portes, de fusta i completament integrades, que es col·locaran en els accessos a la senda pel passatge del Botànic Calduch i Santa Quitèria. 

“El paisatge protegit de la Desembocadura del Millars és un entorn d'una bellesa i riquesa ecològica extraordinàries. Un entorn, a més, molt volgut per tots els veïns i veïnes, que volem continuar gaudint, amb visites guiades, amb el servei estable que contractarem, o simplement amb el passeig o practicant esport per les nostres sendes. Però hem de fer-ho amb seguretat i tenint clar que estem en un entorn natural en el qual poden produir-se riscos impredictibles. Aquesta actuació ens ajudarà a reforçar la seguretat i advertir els possibles perills”, conclou.