El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha organitzat per primera vegada el Dia de l’Arbre, que s’ha celebrat a l’entorn del Pas de la Cosa, al terme municipal de Borriana. Al voltant de 200 alumnes i alumnes dels col·legis Hortolans i La Panderola, de Borriana i Vila-real, han plantat 50 oms europeus (Ulmus minor). Es tracta d’oms resistents a la grafiosi. Aquests centres també acullen alumnes d’Almassora.

La jornada s’ha celebrat amb la col·laboració del Ministeri de Transició Ecològica i les entitats que formen part del Consorci: els ajuntaments d’Almassora, Vila-real i Borriana, la Diputació de Castelló, la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient i Canvi Climàtic. Els arbres han estat proporcionats pel ministeri.

Els alumnes de tots dos col·legis han gaudit de la jornada de plantació i han comptat amb l’ajuda dels agents mediambientals i els tècnics del consorci.

El director territorial de Medi Ambient, Antoni Garcia, ha agraït als alumnes la seva presència i ha remarcat el valor que s’ha de donar al dia de l’arbre com una jornada de reconeixement a la seva funció a la natura. La presidenta del Consorci i alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha donat la benvinguda als alumnes i ha incidit en la importància de traslladar l’educació ambiental a les escoles i la necessitat de donar a conèixer el valor ambiental del paisatge protegit. A l’acte no han faltat els edils de Medi Ambient de Borriana i Almassora, Bruno Arnandis i Maria José Tormo, respectivament, així com els tècnics de medi ambient d’Almassora, Vila-real i Borriana i agents medi ambientals.

Des del Consorci s’ha indicat que els arbres formen part del pla que està duent a terme l’entitat per recuperar l’om a la ribera del riu, una espècie molt afectada per la grafiosi. Els xiquets i xiquetes, juntament amb els professors, han gaudit d’un matí a la natura.

Així mateix des de l’entitat gestora del paisatge protegit han agraït la iniciativa de la conselleria, que va ser qui va proposar la celebració aquest dia de l’arbre en el paisatge protegit.

Després de la plantació dels arbres seran els serveis de manteniment del Consorci els que s’encarregaran del manteniment dels arbres plantats