Els participants podran descobrir a colp de pedal i acompanyats per dos guies interpretatius de natura de l’empresa Itinerantur la història i els valors ambientals d’aquesta zona baixa de l’espai fluvial protegit

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana organitza una ruta en bicicleta des de l’ermita de Santa Quitèria d’Almassora fins a les Goles del riu Millars amb la Mediterrània. La ruta cicloturista tindrà lloc el diumenge dia 13 de juny. Començarà des de l’ermita de Santa Quitèria d’Almassora, en el marge esquerre del riu. Té una durada aproximada de 3 hores i mitja i un recorregut de vint quilòmetres, deu d’anada i altres tants de tornada. Presenta una dificultat moderada i està dissenyada per a un públic que no tinga cap tipus de problema per anar en bicicleta per senderes i camins. La recomanació és per a xiquetes i xiquets majora de 7 o 8 anys.

Els participants estaran acompanyats en tot moment per dos guies professionals i experts en la interpretació de la natura de l’empresa Itinerantur. Podran descobrir al llarg del camí construccions hidràuliques històriques i paisatges naturals molt arrelades al Millars com el pont medieval del segle XIII, l’assut d’Almassora,  la confluència entre el Millars i la rambla de la Viuda, l’assut de les Reballadores, el partidor de les aigües de Castelló, les llacunes artificials i finalment les Goles del riu Millars.  La ruta s’iniciarà a les 10 h del matí i acabarà a les 13.30 h. És gratuïta, de dificultat moderada i caldrà reservar a través del correu electrònic info@itinerantur.com o telefonant al 611496058. La ruta es farà seguint les màximes mesures de seguretat que imposa la COVID-19.