La rapinyaire no presentava cap indici d’electrocució o de tenir cap tret al cos però els veterinaris del Centre de Recuperació de Fauna del Saler determinaran la causa d’aquesta baixa

La guarderia rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana va trobar recentment un exemplar mort d’àguila calçada (Hieraaetus pennatus) al pàrquing de la zona coneguda com la Cosa. La rapinyaire estava davall d’un pi, amb les ales estirades i allunyada de qualsevol torreta elèctrica de mitja tensió. El guarda rural que va trobar l’animal, després d’una revisió ocular no va trobar cap indici relacionat amb la caça, ja que l’àguila, aparentment no presentava senyals de trets al seu cos. Immediatament va avisar el telèfon 112 per avisar de la troballa. Posteriorment tècnics del centre de recuperació de fauna Forn del Vidre, ubicat a la Pobla de Benifassà, a la comarca del Baix Maestrat van passar a arreplegar l’animal per a dur-lo al centre de recuperació de Fauna La Granja del Saler, a València. Aquest centre compta amb un equip de veterinaris especialitzats en fauna salvatge que realitzaran l’autòpsia a l’àguila per a determinar la causa final de la seua mort. Cal recordar que les àguiles i altres espècies de rapinyaires estan protegides per la llei. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recorda que és important telefonar al número 112 sempre que es trobe un animal salvatge ferit o mort en la natura.

-Àguiles habituals a la desembocadura del riu Millars
Les àguiles calçades són rapinyaires habituals al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, sobretot durant l’època de les migracions tan prenupcials com postnupcials. Durant aquestes setmanes han començat a veure’s pel paratge diversos exemplars seguint la seua migració abans de primavera. A la desembocadura del riu Millars solen trobar aliment, descans i tranquil·litat i per aquest motiu alguns exemplars prefereixen quedar-se alguns dies per la zona.