• És el tercer abocament il·legal d’aquestes característiques que troba el Servei de Guarderia Rural en el 2022

El Servei de Guarderia Rural del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha localitzat en les proximitats de les llacunes artificials 50 sacs amb les restes d’unes 100 plantes de marihuana a l’interior.

Els infractors han introduït a l’interior de cada sac dues grans motes amb els troncs tallats de les plantes. Cal apuntar que és el tercer abocament il·legal de restes de plantes de marihuana amb aquestes característiques que troben els guardes rurals del Consorci riu Millars. Els altres dos abocaments es van produir el passat mes de març en tan sols dues setmanes de diferència. El primer es va localitzar a l’antic camp de tir on es van contar 45 bosses negres amb 3 motes a l’interior de cadascuna. I el segon es va abandonar en la zona de Carnissers. Hi havia 27 bosses de fem grans també amb 3 motes en cadascuna. El Servei de Guarderia Rural ha alçat novament acta d’aquest abocament il·legal amb un conreu que també està penat per la llei. Els sacs ja han sigut retirats pel Servei de Manteniment del Consorci riu Millars.

  • Menys abocaments il·legals

En els darrers anys han disminuït considerablement la quantitat d’abocaments il·legals al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, principalment des que el Servei de Guarderia Rural persegueix de forma directa aquestes infraccions. Malgrat això, encara hi ha particulars i algunes empreses que s’atreveixen a llançar els residus, brossa, enderrocs i altres rebutjos en aquest espai fluvial preservat amb les figures de Paisatge Protegit de la Desembocadura el riu Millars declarat per la Generalitat Valenciana en 2015, Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), Zona Humida Protegida i Lloc d’Interés Comunitari (LIC) inclòs en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.