Han​ participat professors, pares i alumnes d’infantil de 6 col·legis de la localitat amb la col·laboració de la gent gran de la Residència Municipal de la Tercera Edat

​La localitat d’Almassora (Castelló) va viscut una festa del Dia de l’Arbre singular i diferent com les que es feien fa uns 200 anys quan es va inventar aquesta festa, amb cançons, música, balls i la participació de xiquetes, xiquets, mestres, pares i gent gran. Es tracta de la 16 edició de la festa del Dia de l’Arbre que sempre s’ha celebrat al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Enguany els tècnics de medi ambient, organitzadors de l’esdeveniment han triat l’entorn de les llacunes artificials del riu. S’han plantat uns 400 arbres i arbustos d’espècies com el llentiscle, l’arç negre, l’arç blanc, el romer i el pi blanc. L’activitat està dirigida especialment a xiquetes i xiquets de 5 anys de la localitat. Han participat els centres Cardenal Cisneros, Ambaixador Beltrán, Errando Vilar, Germans Ochando, Regina Violant i Santa Quiteria. Una representació formada per 8 iaios de la Residència Municipal de la Tercera Edat d’Almassora han tingut una participació molt especial. «Ho plantegem com una festa intergeneracional, de manera que són els avis els que donen la planta als xiquets perquè xiquetes i xiquets la planten al riu. Delimitem una parcel·la per a cada col·legi i en eixa parcel·la ja estan els forats preparats a raó de la quantitat d’alumnat que hi ha per cada centre. També tenim un muntó de terra preparat. Els alumnes han de dur de casa un poal i una pala perquè són ells els encarregats de plantar l’arbret i omplen el forat amb terra. En acabar omplen el poalet d’aigua i han de regar el clotet on està el plançó», ha explicat amb detall el tècnic de Medi Ambient de l’ajuntament d’Almassora, Josep Maria Martínez.

L’espècie estrella de la festa del Dia de l’Arbre
La 16 edició de la festa del Dia de l’Arbre ha comptat amb una espècie estrella: un om ibèric resistent a la malaltia de la grafiosi. «Enguany hem tingut una espècie estrella en la festa: oms subministrats pel Ministeri de Medi Ambient del Govern d’Espanya dins del seu programa nacional de recuperació i conservació de l’om ibèric (Ulmus minor). Es tracta d’un om resistent a la malaltia de la grafiosi. Són exemplars resistents a aquesta malaltia que hi ha exhaurit bona part dels oms centenaris espanyols. Hem plantat 6 oms, un per cada centre educatiu», ha acabat contant Martínez.